Filippinerna - Smokey Mountain


I slumområdet vid Smokey Mountain i Tondo är behovet av hjälp stort, och Help at Hand har flera projekt på gång. Vi samarbetar med ERDA Foundation på soptippen i Manilla med ett projekt där vi stöttar ungdomar ekonomiskt med utbildning på gymnasiet och College (Universitet).

Vi stödjer även ungdomar i Navotas på samma sätt med utbildning på College (Universitet) och i Baseco har vi 25 grundskolebarn som vi stödjer med bekostad skolgång.

 

Barnen på Smokey Mountain lever till största delen på sopor, både med att sortera och sälja dem, men också att inta som basföda. Då inkomsterna trots 10-16 timmars arbetsdag är mycket ringa, i genomsnitt SEK 1,50/dag och tillgången på rent vatten samt hygienartiklar är i stort sett obefintlig, ruttnar tänderna ofta i mycket tidig ålder.

Tillsammans med ERDA har vi ett pågående tandborstningsprojekt där ca 150 barn kommer varje dag och borstar tänderna och bjuds på varm, lagad lunch.

Ormoc, Leyte

Help at Hand har sedan december 2013 hjälpt över 5 000 barn i de fattiga områdena runt staden Ormoc med skolmaterial. Totalt har vi personligen delat ut runt 10.000 skolväskor.

Leyte

2014-15 finansierade vi byggnationen av en fotbollsplan i staden Tacloban som drabbades hårt under Haiyans framfart. Idag spelar 9 lag på planen som drivs och sköts av den norska organisationen Streetlight. Vår plan är att bygga en ny fotbollsplan under våren 2021.