Gundaren av Help at Hand, Kristian Rankloo, är på sin sista etapp av sin resa i Filippinerna tillbaka i Ormoc – ett område där över sex miljoner människor blev arbetslösa på tre timmar.

Efter Tyfonen Haiyans framfart för drygt tre år sedan, har familjernas ekonomi fortfarande inte återhämtat sig. 97 % av palmbeståndet slogs ut, 30 000 fiskebåtar försvann och grönsaksodlingarna förgiftades av saltvatten.

Familjerna har inte heller råd att köpa skolmaterial till barnen, vilket innebär att de inte kan gå i skolan. I detta område hjälper Help@Hand till att avlasta familjernas ekonomi genom att skänka det skolmaterial som barnen behöver.

– För 300 svenska kronor kan fem barn börja i skolan igen, berättar Kristian Rankloo på plats i Ormoc.

Förutom skolmaterial möjliggör Help at Hand, i samarbete med den danska organisationen, HOPE Project och The Rotary Foundation Södra Sverige, att en skola byggs och inreds i Santa Fe utanför Tacloban. Båda dessa städer blev till spillror under tyfonens framfart – över en miljon hus förstördes, liksom 16 800 klassrum.

– Barnen i Santa Fe har inte haft en skola sedan november 2013, vilket de ska få under den kommande våren. Få fredag har vi uppföljningsmöte och då träffar jag grundaren till HOPE Project, kommande skolpersonal samt hantverkarna som bygger skolan. Ett jättespännande projekt och det ska bli fantastikst att kunna ge de 360 barnen en skola att gå till, säger Kristian Rankloo.

Läs mer om Help at Hands alla projekt på www.helpathand.se eller på Facebook.

För mer information, kontakta:
Kristian Rankloo, +46 707 33 50 10, kristian.rankloo@helpathand.se